Biefstuk met gebakken champignons

Personen: 4

Minuten: 25 minuten 

Totaal: €14,75

Per persoon: €3,69

Ingrediënten: 

  • 4 stukken kogelbiefstuk van ca 180 gram  
  • 1 grote ui 
  • 400 gram champignons 
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • Boter 

Keukengerei:

  • Aluminium folie
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Aluminiumfolie 

Bereidingswijze:

  1. Haal de biefstuk minimaal 30 minuten van te voren uit de koelkast om op temperatuur te komen.
  2. Snij de ui in halve ringen en de champignons in plakjes. Bak dit in een hete koekenpan met olijfolie.
  3. Zet het vuur na 5 minute lager en voeg 3 eetlepels ketjap, zout en peper toe samen met wat water. Laat dit laag op vuur 20 minuten pruttelen
  4. Bestrooi de biefstukken met zout en peper.
  5. Verhit een koekenpan op hoog vuur met veel boter. Laat deze verwarmen tot de boter net een beetje bruin kleurt.
  6. Bak de biefstukken op halfhoog vuur aan beide kanten aan.
  7. Haal de biefstuk uit de pan en verpak in aluminiumfolie, laat ze zo 5 minuten liggen.
  8. Schraap ondertussen de aanbaksels los in de pan met een houten lepel. Voeg een kopje water toe samen met een eetlepel ketjap en verwarm dit een paar minuten op hoog vuur.
  9. Verdeel de biefstukken over de borden en giet de jus erover. Serveer eventueel met wit brood en het champignonmengsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Klik hier!