Groene Curry

Groene curry
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Personen: 4

Minuten: 30 minuten

Totaal: 12,78

Per persoon:  3,20

Ingrediënten:

  • 300 g kipfilet
  • 300 g pandanrijst
  • 250 ml kokosmelk 
  • 1 pakje groene curry pasta
  • 1 puntpaprika
  • 1 courgette
  • 1 winterpeen
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper

Keukengerei:

  • Kookpan
  • Hapjespan

Bereidingswijze:

  1. Maak de groenten schoon en snij deze in blokjes, pel en snipper de ui.
  2. Snij de rode peper doormidden, verwijder de pitjes en snij de peper in kleine stukjes.
  3. Snij ook de kipfilet in blokjes.
  4. Breng een pan met water aan de kook, kook hierin de pandanrijst 8 a 9 minuten.
  5. Verhit olie in de hapjespan, kruidt de kip met peper en zout en bak deze samen met de pasta op middelhoog vuur voor 3 minuten.
  6. Voeg de groenten doe en bak deze samen met de kip en kruidenpasta nog eens 4 minuten.
  7. Voeg nu de kokosmelk toe en zet de pan op laagvuur, dek de pan af met de deksel en stoof het nog 10 minuten gaar.
  8. Breng een pan met water aan de kook, kook hierin de pandanrijst 8 a 9 minuten.
  9. Serveer de curry met de rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Klik hier!