Schnitzel met friet

Our Score

Personen: 4

Minuten: 20 minuten 

Totaal: €11,05 

Per persoon: €2,76

Ingredienten:

  • 2 eieren 
  • 4 ongepaneerde schnitzels van ongeveer 150 gram 
  • Zout en peper
  • Bloem
  • Paneermeel 
  • 1 citroen 
  • Peterselie 
  • 75 gram boter 

Kookgerei 

  • Vleeshamer
  • Bakpapier
  • Keukenpapier
  • Diepe borden
  • Grote koekenpan

Bereidingswijze 

Leg de schnitzels tussen twee lagen bakpapier en sla deze plat met een vleeshamers. Bestrooi daarna de schnitzels aan beide kanten met zout en peper

Pak 3 diepe borden. Doe in het ene bord de paneermeel en in het andere bord de bloem. In het derde bord klop je de eieren los. Haal de schnitzels eerst door de bloem, daarna door het ei en daarna door het paneermeel. Zorg dat de schnitzels goed bedekt zijn met paneermeel.

Verhit in een grote koekenpan boter en olie. Bak de schnitzels op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin en gaar. Leg tijdens het bakken een groot bord met keukenpapier klaar. Laat hier de schnitzels op uitlekken als ze gaar zijn.

Snijd de citroen in vieren en hak de peterselie fijn

Leg de schnitzels op de borden, strooi er peterselie over en serveer met een partje citroen, frieten en een frisse salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Klik hier!