Oosterse bladerdeeghap

Personen: 4

Minuten: 45

Totaal: €9,25

Per persoon: €2,32

Our Score
  1. Ingrediënten:
  • 400g kipfilet
  • 600 g thaise wokgroenten
  • 2 pakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout

Keukengerei:

  • Wokpan

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en haal het rooster van de oven uit de oven.
  2. Snij de kipfilet in blokjes en kruidt dit met peper en zout.
  3. Verhit een scheut olie in de wokpan op middelhoogvuur en bak hierin de kipfilet zo’n 3 minuten, voeg dan de wokgroenten toe en bak dit dan nog zo’n 3 minuten.
  4. Leg op het rooster van de oven bakpapier en bedek deze met plakjes bladerdeeg, beleg de plakjes bladerdeeg met vulling en bedek dit dan weer met nog een plak bladerdeeg. Druk de plakken goed tegen elkaar.
  5. Klok een ei los en bestrijk hiermee het bladerdeeg.
  6. Bak de flappen zo’n 20-25 minuten af totdat ze mooi goudbruin kleuren. 

LET OP! Het hangt van de grootte van de oven af hoeveel flappen je tegelijk kan bakken, mocht je ruimte tekort komen dan kan je altijd nog een halve flap maken zoals op de foto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Klik hier!