Quiche met broccoli en spek

Our Score

Personen: 4

Minuten: 50

Totaal: €9,22

Per persoon: €2,33

Ingrediënten:

  • 250 g spekreepjes
  • 350 g broccoli
  • 200 g champignons
  • 1 paprika
  • 1 el paneermeel
  • 200 ml kookroom
  • 4 eieren
  • 1 theelepel oregano
  • Peper en zout
  • 1 pakje bladerdeeg

Keukengerei:

  • Ovenschaal/taartvorm
  • Kookpan
  • Koekenpan
 Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven op 180 graden en breng tegelijkertijd een pan met water aan de kook.
  2. Snij de broccoli in roosjes en kook deze in de pan met water zo’n 5 minuten beetgaar. 
  3. Bak de spekjes in een pan en voeg na 2 minuten de champignons toe, bak dit nog 4 minuten.
  4. Vet de ovenschaal/taartvorm in en verdeel het bladerdeeg over de schaal/vorm.
  5. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi de bodem met paneermeel.
  6. Vul de taartvorm met vulling.
  7. Klop de eieren los met de kookroom en de kaas, breng dit op smaak met peper, zout en oregano. Giet dit mengsel over de taartvorm.
  8. Bak de quiche zo’n 30 minuten af, haal deze uit de oven. Snij de quiche in stukken en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Klik hier!