Lamsrack uit de oven

Personen: 4

Minuten: 45 minuten 

Totaal: €21,22

Per persoon: €5,30 

Ingrediënten: 

  • 2 lamsracks 
  • 8 takjes rozemarijn 
  • 8 takjes tijm 
  • 4 tenen knoflook 
  • Boter

Keukengerei:

  • Oven
  • Koekenpan 

Bereidingswijze:

  1. Smelt een flinke klont boter of margarine in een koekenpan.
  2. Snijd de bovenkant van het lamsrack kruislings in met een mes en bestrooi deze rijkelijk met peper en zout. Steek twee takjes rozemarijn in het vlees.
  3. Bak de lamsrack in de gesmolten boter tot het vlees aan weerszijden mooi bruin is gekleurd.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met boter.
  5. Leg de bruingekleurde lamsrack in de ovenschaal. Plet de teentjes knoflook en leg deze samen met de overige takjes rozemarijn en tijm in de ovenschaal en op het vlees.
  6. Leg bovenop de lamsrack nog een extra klontje boter en schuif de ovenschaal in de oven.
  7. Gaar de lamsrack 25 minuten in het midden van de oven. Haal na 25 minuten het vlees uit de oven, dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en laat het vlees 10-15 minuten rusten/nagaren voordat je het aansnijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Klik hier!