Sliptong met gebakken aardappelen

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Personen: 4

Minuten: 20

Prijs: €21,45

Prijs per persoon: €5,36

Ingrediënten

  • 8 sliptongen
  •  800 gram aardappelschijfjes
  •  1 bos bospeen
  •  2 el olijfolie
  • 1 klontje boter

Keukengerei

  • Hapjespan
  • Koekenpan
  • Kookpan

Bereidingswijze

  1.  Verhit wat olijfolie in een hapjespan en voeg de aardappeltjes toe, bak deze op laag vuur ongeveer 20 minuten.
  2.  Was de bospeen en schil deze. Breng een pan met water aan de kook en kook de wortels ongeveer 15 minuten. Door er met een vork in de wortels te prikken kan je checken of deze gaar zijn.
  3. Spoel de vis af en dep deze iets wat droog, haal de sliptongen door de bloem en druk aan beide kanten de bloem aan.
  4. Verwarm de koekenpan op het vuur en voeg een klontje boter en olijfolie toe. Zorg ervoor dat de olie goed heet is en bak de sliptong op beide zijden zo’n 1,5 tot 2 minuten totdat deze goudbruin zijn.
  5. Het kan zijn dat je niet de ruimte hebt om alle sliptongen in één keer te bakken, bak de sliptongen in twee rondes en leg de eerste sliptongen op een bord en bedek deze met aluminiumfolie. 
  6. Giet de pan met wortels af en verdeel deze net als de sliptongen en aardappeltjes over de borden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Klik hier!