Zalm met asperges en friet

Personen: 4

Minuten: 40

Totaal: €22,51

Per persoon: €5,63

Ingrediënten:

  • 4 zalmmoten
  • 700 g verse vlaamse friet
  • 200 g groene aspergetips 
  • 80 gram seranoham
  • 3 el citroensap
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels dyon-mosterd
  • 300 ml slagroom
  • 1 tl honing
  • Peper en zout
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el olijfolie

Keukengerei:

  • Kookpan
  • Steelpan
  • Grillpan
  • Oven / friteuse

Bereidingswijze:

  1. Mits je de friet in de oven bakt verwarm dan de oven op 200 graden, leg de friet op bakpapier op de bakplaat en bestrooi de friet met wat olie. Bak je de frieten in de friteuse, bak de friet dan wat later in het kookproces.
  2. Verwarm een pan op middelhoog vuur en bestrijk de zalmmoot goed aan beide kanten met olie en breng de het wat op smaak met peper en zout.
  3. Leg de moten in de pan en grill deze zonder te bewegen zo’n 2 – 4 minuten, afhankelijk van de dikte.
  4. Draai de moot om en bak deze kant ook 2 – 4 minuten.
  5. Breng tegelijkertijd een pan water aan de kook, bak hierin de aspergetips in 3 à 4 minuten beetgaar, laat deze goed uitlekken en rol deze daarna in de ham.
  6. Verwarm de slagroom, honing, dyon-mosterd en citroensap in een pannetje, roer het goed door en laat de saus zachtjes koken tot het iets wat dikker wordt. 
  7. Verdeel de zalmmoten, friet, aspergetips over de borden en giet de saus over de zalmmoten, snij de citroen in partjes en leg deze naast de zalm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Klik hier!